TONY ROBBINS – UNLEASHED 2017

Life will never be the same..

Mijn eerste kennismaking met Tony Robbins was ronduit ontluisterend. Ondergedompeld en ontwaakt in mijn NLP Practitioner jaren geleden, besloot ik mr. Robbins eens te googelen. Ik had mij blijkbaar onbewust al een voorstelling gemaakt van deze toptrainer en uit mijn fysieke reactie bleek dat die op geen enkel vlak aansloot bij de werkelijkheid. Eén blik op Tony en ik waande mij direct in de wereld van Mattel. Ik vroeg mij vertwijfeld af of alles wat ik zo dankbaar had geleerd en geïntegreerd, nou wel strookte met het beeld dat deze vleesgeworden Ken neerzette.

Dit jaar overwon mijn nieuwsgierigheid het van mijn scepsis en besloot ik mij in te schrijven voor UPW 2017 in London. De Netflix documentaire ‘I am not your Guru’ had mijn beeld al enigszins bijgesteld en ik was onder de indruk van de snelheid en de impact van de interventies die hij tijdens dat seminar doet. Met name zijn werk rondom depressie vind ik indrukwekkend – en (als coach) vind ik er ook wat van in het kader van o.m. context, borging, zorgvuldigheid, veiligheid en nazorg. Tegelijkertijd vind ik ook wat van de miljoenen industrie van de psychofarmaca en de bijwerkingen van medicatie dus..

Vier dagen Tony Robbins werden er uiteindelijk twee en een half. De afgesleten stembanden van Tony zorgen ervoor dat hij op tijd zijn rust moet nemen en het is een medisch wonder dat hij überhaupt nog spreekt. Maar als ie dan gaat….

WOW!

Zelden heb ik energie zo tastbaar zien worden. Stel je voor: een zaal met 10 duizend man uit 86 landen, gespannen voor wat komen gaat, in de wetenschap dat ze ’s avonds over vuur gaan lopen en vanaf 6 uur ’s ochtends voor de deur hebben gelegen om een goede plek te bemachtigen. De spanning wordt professioneel opgebouwd en als Tony Robbins dan eindelijk verschijnt:

BAM!! Het dak eraf…

Wat een presence heeft deze man.. Tony leeft wat hij zegt en elke vezel in zijn lijf straalt dat uit. ‘ IF YOU FOLLOW.. SAY I !’ Door fysiologie en taal ankert hij de hele beleving in elke cel van de deelnemers. De ingrediënten van werkelijke en blijvende verandering zijn Peak State, Passie en Massive Action. Peakstates in overvloed. Muziek, licht en verbinding door high-fives en hugs: de hele zaal voelt binnen mum van tijd als een familie waar de Tros nog een puntje aan kan zuigen. Met mijn 1.63 m ben ik niet bepaald een groot fan van mensenmenigtes, heb ik al menig rip-off van Tony Robbins mogen ervaren waar ik instant jeuk van kreeg en volledig in de weerstand raakte…. maar dit is écht anders. Dit is de real-deal. Tony is authentiek en de mensen zijn respectvol, lief en enthousiast. Iedereen is in Peakstate en daarmee onstaat er een flow die zijn weerga niet kent. Ook in de uren dat we spijbelen zijn wij we vervuld van deze sprankelende energie. We hebben Massive buikpijn van het lachen. Completely and Utterly Releashed. Terwijl ik dit schrijf verschijnt er onmiddellijk weer een lach van oor tot oor. Ik wentel me voorlopig nog even heerlijk in deze energie ..

Life Will Never Be The Same

Fotocredit : Bart Bouwens ??