Veranderende familiesystemen

loopbaan keuze

Na het verwerken van een pittige scheiding had ze hem gevonden. Bij hem vond ze rust en stabiliteit. Het gaf nieuwe energie om meer aandacht voor de kleintjes te hebben. Zijn tiener dochters kwamen om de week ook bij haar. In het begin was het aftasten maar na verloop van tijd voelde ze steeds meer onrust. Vooral aan tafel was de spanning om te snijden en ze ging meer en meer op haar tenen lopen. In de opstelling werd zichtbaar dat er verwarring was over de rol die zij vervulde in dit samengestelde gezin. Toen iedereen weer op de eigen plek stond kreeg ze zelf ook weer lucht.

Er zijn steeds meer samengestelde gezinnen in onze huidige maatschappij. Twee of meer familiesystemen komen samen en vormen samen (part-time) een nieuw gezin. Dit kan voor veel onrust en onduidelijkheid zorgen. Vaak niet goed bespreekbaar maar zeer voelbaar en merkbaar in de onderstroom.

Wat is er nodig om de rust weer enigszins te herstellen? Met behulp van een opstelling krijgen partners meer inzicht in de situatie en welke bewegingen zorgen voor ontspanning in het nieuwe systeem.

Neem hier contact op voor meer informatie