Kind in de knel

1 op 1 coaching

Het meisje had last van onverklaarbare buikpijnen. Artsen konden niks vinden maar het verstoorde de nachtrust van haar en van haar moeder in extreme mate. De buikpijnen waren na de scheiding begonnen toen ze met moeder verhuisde naar een andere stad. In de opstelling werd zichtbaar dat het meisje op een onbewuste laag voor haar moeder wilde zorgen. Nadat de orde in het systeem was hersteld konden beide meer ontspannen. Ook vader kreeg een passende plek. Na verloop van tijd verdwenen de pijnen als vanzelf.

Kinderen kunnen in scheidingssituaties enorm in de knel raken. Ze ervaren vaak een loyaliteitsconflict en vinden het moeilijk om eerlijk en open aan ouders te vertellen wat ze vinden uit angst ouders teleur te stellen.

Ze wringen zich dan in allerlei bochten om het systeem in balans te houden. Dit is noch hun taak noch hun verantwoordelijkheid. Door het werken met opstellingen met matjes kan een kind op een simpele maar zeer effectieve wijze zichtbaar maken wat in woorden nog niet zo makkelijk kan worden weergegeven.

Neem hier contact op voor meer informatie