Hoe werkt een systemische familie- en/of organisatieopstelling?

Opstelling

Opstellingen bieden de mogelijkheid om op een andere manier naar persoonlijke of werk/organisatie vraagstukken te kijken. Aan de hand van de vraag worden personen gekozen en fysiek in de ruimte neergezet. Deze personen oftewel representanten genoemd, komen in contact met de informatie en gevoelens die verbonden zijn aan het desbetreffende systeem.

Systemische familie- en/of organisatieopstellingen geven zicht op de onderliggende dynamiek van het desbetreffende systeem. Zo kunnen onbewuste relaties, herhalende patronen en/of vastgezette rollen in het systeem zichtbaar worden. De daaruit voortvloeiende symptomen kunnen zowel psychisch als fysiek van aard zijn. Vaak zijn de oorzaken terug te vinden in eerdere generaties binnen in een systeem. Een opstelling geeft op een heel aanschouwelijke manier helderheid over een vraag.

Geef je innerlijk beeld vorm door middel van een opstelling met representanten, vloerankers of op de tafel. Door naar buiten te brengen van dat wat zo diep van binnen geworteld zit, kun je er een ander licht op laten schijnen en vanuit andere invalshoeken waarnemen.

Onder de bezielende begeleiding van onze ervaren opstellers ontdek je belangrijke nieuwe inzichten die het systeem weer in balans brengen.

Want iedereen heeft recht op een plek.